Innovaatilistele ettevõtetele mõeldud Ülemiste Citysse plaanib kolida ka Tallinna ettevõtlusinkubaator. Lõplikult valmib 33 hektaril laiuma hakkav linnak 10-15 aasta pärast. Mainoril on plaan Ülemiste City arendamisse investeerida 6-8 miljardit krooni. Praegu on ettevõtmisesse paigutatud 250 miljonit krooni.

Muinsuskaitse all olevad Eesti ajal ehitatud paekivist tootmishooned säilitatakse ja nende vahele pikitakse tänapäevased kontorid. “Võib öelda, et tuleb ajalooline arhitektuur sümbioosis tänapäevase ultramodernismiga,” nentis projekti tarbeks loodud ASi Ülemiste City juhatuse esimees Gunnar Kobin. Tema sõnul on ettevõtete huvi seni väga suur. “Meie eesmärk on välja kujundada Põhjamaade kaasaegseim innovatsioonile suunatud ärikeskkond.”

Kohe kõrval arendab Dvigateli tööstusparki Merko Ehitus. Projekti arendusjuhi Marju Kivi sõnul pakub Merko Ülemiste Cityle ehitusteenust, tööstuspark aga Mainori projektis konkurenti ei näe. “Neil on erinev arengusuund. Eks aeg näitab, mis nende kõrgelennulistest plaanidest saab, paljud asjad võivad jääda raha taha,” lisas ta.

Lasnamäe tööstuspargi juhi Rein Pinni sõnul ei näe temagi Ülemiste Citys konkurenti. “Selleks ajaks, kui nemad hakkavad maad müüma, on meie tööstuspark täis,” kommenteeris Pinn. “Lisaks on Ülemiste keskendunud rohkem äripindadele, meie aga tegeleme vaid tööstuspindadega, mille järele on praegu väga suur nõudlus.”.