"Huvitav, ainult kas sellel pakkumisel oli midagi seost sellega, et päris mitu pakendit oli parim enne kuupäevaga märts 2010 ja isegi august 2009!" nentis ta. "Otsides oleks ehk veelgi haruldasema
vintage
merluusifilee leidnud."

Rimi turundus- ja kommunikatsioonijuhi Evelin Mägioja ütles Delfile, et Rimi üldise poliitika järgi ei müü tavapäraselt tooteid, mille "parim enne" kuupäev on möödunud, kuigi seadus seda otseselt seda ei keela.

"Siinkohal siis on erinevus "kõlblik kuni" märgistustega toodetega, mille puhul müük ei ole lubatud peale pakendil märgitud kuupäeva lõppemist. Küll aga jah, seadus seab sellisel juhul täiendava kohustuse lisada tarbijat teavitav silt, mis annaks teada, et soodushinnaga tooted on oma "parim enne" kuupäeva ületanud," lisas ta.

Mägioja sõnul tunnistab kauplus oma eksimust ja kaupluse juhataja kinnitusel pööratakse edaspidi veelgi hoolikamat tähelepanu toodete "parim enne" kuupäevade kehtimisele ning seda eriti just sügavkülmutatud toodete osas.

Rimis müügil olnud "parim enne" tähtaja ületanud merluusifileed on tänaseks müügilt ära korjatud.

"Rimi kaupluste jaoks on kvaliteetsete toodete tagamine äärmisel oluline ja selle nimel töötavad meie kaupluses igapäevaselt müügijuhid ning kaupluse juhataja. Täiendavalt on Rimis eraldi kvaliteediosakond, kes korraldab pidevalt kaupluses täiendavaid kontrolle, et tagada kliendile kvaliteetsete toodete müük," sõnas Mägioja.

FOTO: erakogu
FOTO: erakogu