Brändi taga on Kristi Toome, kohtun temaga Pärnu maanteel asuvas kohvikus. Oleme kohtumise päevaks sotsiaalmeedia vahendusel suhelnud 2-3 kuud. Ajanud küll peamiselt tööasju, aga sekka käsitlenud ka lastega seonduvaid teemasid ning arutanud hetkel disainimaastikul toimuvat. Kohtumise hetkeks on mul tunne, et oleme juba aastaid omavahel tuttavad. Kristi on soe ja avatud inimene ning temaga on ääretult lihtne suhelda.

Kuidas Sa New Rusticuni jõudsid? Kindlasti on seal taga mingi põnev lugu!
New Rustic tuli ise ja täiesti etteteatamata, heade asjade ning inimeste koosmõjul. Pärast kooli lõpetamist lasin pikalt mõttel voolata, mida edasi teha ning ühel heal hetkel tekkis idee, kuidas ühendada ühes vabaaja kotis keskkonnasõbralikkus, kvaliteet ja isikupärasus.
Materjaliks kasutad tekstiilitootmise jäägist kootud kangast. Mis Sind selle materjali ja tekstuuri juures kõnetab?
Kõnetabki just see, et rõiva, mööbli jmt tööstuses tekkinud kõrvaljäätmed kasutatakse ära uute toodete loomiseks. Läbi sellise mõtteviisi säästame loodust ja energiaressursse. Paljudest toomisprotsessidest jäävad alles antud tööstusele mittekasutatavad kõrvalproduktid — nende jaoks sisuliselt prügi, mis tavakorras läheb prügikasti. Just selline jääkmaterjal leiab taaskasutust New Rusticu toodete loomisel.

Kuidas New Rusticu kotid valmivad, mis disainerit inspireerib ning kuhu on teel disainitrendid, sellest saad lugeda Osta.ee blogist.

New Rusticu kotid on saadaval Osta.ee uuel Eesti Disaini lehel.