Nooremad töötajad võivad nimelt väita, et tegu on privileegidega, millest nad ebaõiglaselt ilma jäävad, sest nad ei ole lihtsalt piisavalt vanad. Isegi alluva 25. tööaasta tähistamiseks korraldatav pidu võib 2006. aastal jõustuva direktiivi põhjal proteste põhjustada.

Haiglatel napib arste

Haiglatel tuleb vähendada või hoopis sulgeda osakondi, nende hulgas pediaatria, kirurgia ja erakorraliseabi osakondi, kui arvestada ELi uut tööaja direktiivi, mis piirab arstide töötunde. Direktiiv piirab nooremarstide töönädalad tänavu augustist 58 tunniga. See aga tähendab, et arste ei jätku, et pakkuda abi praegusel tasemel.

Ulukiliha toidud ohus

Metsamaade omanikud on mures, sest Euroopa Parlamendil on uus idee ulukite kaitsmiseks, mis seab ohtu traditsioonilised ulukilihatoidud ja seetõttu ka traditsioonilise jahispordi. Europarlamendi liige Struan Stevenson leidis, et faasanite, põldpüüde, jäneste, hirvede ja partide laskmine on vastuolus loomade inimtarbimiseesmärkidel tapmise eest kaitsmise põhimõtetega. Tema ettepaneku järgi peaks asjatundja hindama enne laskmist looma tervislikku seisundit ning pärast looma surma vaatama, et jahi käigus ei ole talle midagi “ebanormaalset” osaks saanud.

Köögivilja peab mõõtma

Toidupoodide pidajad peavad vaatama, et nende banaanid oleksid vastavalt ELi direktiivile vähemalt 13,97 cm pikad, et nende ümbermõõt oleks vähemalt 2,69 cm ning et neil ei oleks “ebanormaalset” kõverust. Kurgid, mis kaarduvad rohkem kui 10 mm 10 cm kohta, ei saa kuuluda esimese klassi toodangu alla. Virsikute läbimõõt ei tohi juulist oktoobrini jääda alla 5,6 cm. Porgandid, mille jämedama otsa läbimõõt on alla 1,9 cm, ei ole lubatud, välja arvatud juhul, kui tegu on beebiporganditega. Punased õunad on keelatud, kui nende pinnast on punane alla 25 protsendi.

Banaani hind tõuseb lakke

1995. aastal sõlmis EL Costa Rica, Columbia, Nicaragua ning Venezuelaga kokkulepe, mille põhjal need riigid nõustusid oma banaanieksporti ELi piirama. Selle tulemusel tõusis banaani hind ELis maailmaturu hinnast kõrgemale. Maailmapanga uurimuse järgi tekitab ELi banaanirežiim tarbijatele aastas täiendavaid kulutusi 30 miljardit krooni.

Ainult üks õige marmelaad Austria farmerit trahviti ja ähvardati vanglaga, sest ta müüs aprikoosimarmelaadi, mis oli tema vanaemalt pärit traditsioonilise Austria retsepti järgi tehtud. ELi reeglite järgi tohib marmelaadina müüa vaid tsitruselistest valmistatud marmelaadi.

Kas teadsid, et:

porgandid on puuviljad

kitsetalle liha on lambaliha
viski on ohtlik keemiline aine

banaanid klassifitseeruvad põllumajanduse, mitte toidu alla

mesilased on toitu tootvad loomad

mesi on mesilaste toodang

tuvid ei ole kahjurid

hobused on söömiseks

15–18aastased on noorukid, kui nad koolis ei käi; kui nad käivad koolis, on nad lapsed

vein on põllumajanduslik toode, õlu tööstuslik toode

töötu on kasutamata potentsiaalne tööjõuvaru

maksude puudumine on valitsuse subsiidium

maksudest kõrvalehoidmine on kuritegu

Šoti kilt on naisterõivas