Uuring hõlmas 10 000 tootmispartii analüüsiandmeid 28-st riigist.

Salmonelloos on üks levinuimatest toiduga levivatest haigustest Euroopa Liidus. Euroopa Toiduohutusamet teostas mahuka uuringu ja võrdles salmonellabakteri esinemist 26 Euroopa Liidu riigi (v.a. Kreeka), Norra ja Šveitsi toodetavatel broilerite lihakehadel.

Nagu avalik raport näitab, ei avastatud analüüsitud 102 tootmispartii juures eesti broilerilt salmonellabaktereid, samas kui Euroopa keskmine näitaja salmonellabakteri leidumise kohta broilerite lihakehadel oli 15,6%.

Eestisse broilerit importivatest riikidest oli salmonellabakteri esinemine broilerirümbal Lätis ja Leedus 5% ning Poolas 25%.

Salmonellabakterid hävinevad toidu kuumtöötlemisel sisetemperatuuri 71 kraadi juures. Samuti on oluline kõrge hügieenitase köögis ning ristsaastumise vältimine.

Kõik 102 EFSA poolt Eestit käsitlevad uuritud partiid pärinesid Tallegg’ist. „Pidev töö puhtuse tagamisel, nii linnufarmide kui lihatööstuse tasemel, on toonud meile nüüd sellised rõõmustavad tulemused,“ sõnas AS Tallegg juhatuse esimees Teet Soorm.

„Et mitte loorberitele puhkama jääda, jätkame ISO 22000 toiduohutusalast sertifitseerimist Talleggis, mis tagab meie tegevuse üle täiendava kolmanda osapoole kontrolli. Loomulikult aitab meid ka edaspidi koostöö Veterinaar- ja Toiduametiga, mille spetsialistid on igapäevaselt jälgimas ja kontrollimas meie tootmis- ning logistikaprotsesse. Ühtlasi toetavad ning tugevdavad Talleggi broileri kõrget kvaliteeti tapamaja ja lihatööstuse renoveerimisel lähiaastatel tehtavad investeeringud,“ lisas Soorm.