See on ka keskmine Euroopa Liidu tarbimistase. 2009. aastal oli linnuliha tarbimine Eestis 21,3 kg inimese kohta aastas.

„Euroopa taustsüsteemis käsitletakse ligi 10-protsendilist tarbimise kasvu aasta lõikes pigem hüppena kui tavapärase turuarenguna,“ kommenteeris AS-i Tallegg äridirektor Margus Venelaine. „Tarbimine kasvab nii kodumaise toodangu kui impordi suurenemise tõttu. Kui jaemüügis kasvab Talleggi kodumaise värske liha müük, siis odavam ja enamasti külmutatud kujul siia saabuv importliha leiab kasutamist HoReCa sektoris, suurköökides ja lihatööstustes.“

„Kuigi Talleggis toodetakse sel aastal 10% rohkem linnuliha kui 2009. aastal, ehk kokku 16 miljonit kilogrammi, ei suuda me tõsta isevarustatuse taset Eestis, sest nõudlus ja tarbimine liiguvad kiiremini eest ära. Tõenäoliselt jääb ka 2010. aastal Eesti linnuliha isevarustatuse tase 50% piirile,“ lisas Venelaine.