Lätlased kulutavad toidule vastavalt 32 protsenti ning leedulased 29 protsenti sissetulekust. 

Pank arvutas neljaliikmelise pere toidukorvi maksumuseks Eestis 304.41, Lätis 318.60 ja Leedus 279.59 eurot kuus.

Perede sissetulek oli Eestis pärast maksude maksmist 1362, Lätis 982 ja Leedus 976 eurot. Arvestuse aluseks on võetud kaks riigi keskmist palka.

Swedbanki rahaasjade teabekeskuse juht Anne Sägi-Kalberg tõi tänasel uuringut tutvustanud pressikonverentsil välja, et Lätis on Baltikumi kõige madalamad palgad ning samas kõige kallimad hinnad.

"Eestis seevastu kulutatakse toidule kõige vähem, eelkõige tänu madalamatele hindadele ning tänu sellele, et Eestis on keskmiselt kõrgemad palgad, kui seda on Lätis ja Leedus."

Andmed toidukorvi tootehindade kohta kogus uuringufirma Nielsen 2013. aasta jaanuaris.

Uuringus määratleti leibkond kahest täiskasvanust ja kahest lapsest koosnevana ning toidukorvi suurus on kohandatud vastavalt nende päevasele energiavajadusele. Eesti toitumisteaduste seltsi metoodika järgi koostatud toidukorvi ööpäevaseks energiasisalduseks arvestati 2400 kcal.

Vastavalt arvestuslikule toidukorvile peaks täiskasvanu kuus tarbima 4,5 kg liha, 2,9 kg kala, 25,1 kg köögivilju, 7,3 kg puuvilju jne.

Eurostati 2012. aasta andmete järgi moodustavad Balti riikide leibkonna kulutustest toidule ja mittealkohoolsetele jookidele tehtavad väljaminekud kõige suurema rühma: Eestis 21, Lätis 24 ja Leedus 26 protsenti. Euroopa Liidu keskmisena kulutati toidule 15 protsenti sissetulekutest.