Lastele kingituste tegemisel alustaks värskelt ilmunud Eesti oma tegijate Lotte lauamängust. Uus kodumaine lauamäng sobib nii vanaemale kui mürsikule, nii akadeemikule kui koolieelikule! Lõbu on laialt ja haiget ei saa keegi. Vägivallavaba mängu autoriteks on Asko Künnap ja Priit Isok lauamängukirjastusest Revaler. Mäng on välja töötatud koos Lotte joonisfilmi autorite Janno Põldma ja Heiki Ernitsaga — Leiutajateküla kujutava suure mänguväljaku ja filmist tuttavad tegelased joonistas loomulikult Heiki. Kooliskäivatele lastele soovitaks kindlasti ka Kristiina Kassi uusimat raamatut “Käru Kaarel” või “Nõianeiu Nöbinina”.

Hästi põnev autor on päritolult soomlane aga Eestis oma kirjaniku ja muu elu sisse seadnud “Supilinna laste seiklusjuttude” autor Mika Keränen. Uusim raamat on temalt “Salapärane lillenäppaja”. Lastele saaks nimekirja veel pikalt jätkata. Sest imearmsad on ka “Pilvelammas”, “Eevalt”, “Autod 2” või… Eriti jõulude teemaga haakuv on aga “Jõulusalmide ja –juttude kuldraamat”.

Noortele kirjandussõpradele jõuab kohe eestikeelsena “Oksa Pollock”, mida on võrreldud ka Harry Potteriga.Ulmesõpradele midagi vast George R. R. Martinilt — valida on nii eesti keeles näiteks “Troonide mängu” või kui meeldib lugeda originaalkeeles, siis soovitaks kinkekomplekti — “4. osa Jää- ja tule laulu”.

Kokkamissõpradele on jõulude eel taas lai valik uusi raamatuid ilmunud. Näiteks neile, kes jälgivad toidublogijate tegemisi, on võimalus soetada nende parimatest retseptidest kokkupandud “Kulinaarsete kroonikute kokaraamatut”. Evelin Ilvese “Kingitud maitse” on müügil nii inglise- kui eesti keeles ja sobib suurepäraselt kingiks ka teistesse keeleruumidesse. Telekoka Nigella Lawsoni “Köök” jõuab lettidele detsembri alguses. Magusamaiatele küpsetussõpradele kingiks “Nadja koogid”.

Põnevatest elulugudest on hetkel soosituimad Vahur Kersna “7x7”, Sulev Nõmmik, Andrus Veerpalu, Kaljo Kiisk, Tõnis Mägi ning Silvi Vrait, inglisekeelse raamatuna Steve Jobs. Sarjadest tooks kindlasti välja suure kinkeväärtusega “Tuntud ja tundmatu”, kus on ilmunud näiteks raamat Marie Underist või Raimond Valgrest. Lisaks on tulemas raamat modernistidest.
“101 Eesti kirjandusteost” Rein Veidemanni sulest on ka väga väärikas jätk varem “101 Eesti …” sarjast ilmunud teostele.

Ilukirjanduseni pole selle pika loeteluga veel jõudnud, aga siin võiks kindlasti välja tuua: Indrek Hargla oma “Melchiori triloogiga”, Tõnu Õnnepalu tuntud headuses, Viivi Luik, Tiit Aleksejev.
Ilukirjanduspärle on palju ka tõlkekirjanduses — värskelt on ilmunud raamatud nii Ulitskajat, Remarque, Coelhot kui ka Murakamit.

Teadmishimulistele ajaloohuvilistele soovitaks “Vaba riigi tulekut”. Kohe kohe on jõudmas Andres Kasekampilt “Balti riikide ajalugu”. Äsja on ilmunud presidendi kõnede kogumik.