“Ei usu, et ettevõtjana mind need valimised eriti mõjutavad,” lausus rõivatootmisettevõtte ASi Baltika juhatuse esimees Meelis Milder. “Kodanikuna käisin valimas ja valisin endale meeldiva kandidaadi. Inimesed, kes valiti, on kõik igati sümpaatsed.”

Ka ettevõtja Jüri Mõis ei pidanud europarlamendi valimisi eriti tähtsateks. “Ega need europarlamendi valimised Euroopas suuremat tähendust ei oma, pigem on tegu sisepoliitilise võitlusega, kus nüüd osad — sotsid siis — hakkavad endast väga hästi arvama,” lausus ta. “Hea meel on selle üle, et Vilja Savisaar (Keskerakonna teine number — toim.) valituks ei saanud.”

Sotsiaaldemokraatide võidu taga nägid ärimehed eelkõige isiksusi, mitte ideoloogilisi põhjuseid. “Valiti sümpaatseid inimesi,” ütles Milder. “Pealegi oli osalus valimistel väga madal.”

Sama kinnitas ka Jüri Mõis. “Sotsialism on rahval liiga hästi meeles, et midagi sotsialismilaadset tuleks. Tegu on pigem Ilvese fenomeniga,” lausus ta. Samas tunnistab Mõis, et Toomas Hendrik Ilvese ülekaalukas võit pühapäevastel valimistel jääb tema jaoks arusaamatuks.