Kell 10-18 tutvustab Põllumajandus-Kaubanduskoda lihafestivali telgis lihaveise ja lambaliha. Võimalik on maitsta erinevaid veise- ja lambalihast valmistatud toite. Tarbijatele esitletakse ka äsja trükist ilmunud raamatut “Lambaliha meie toidulaual” ning mullu koostatud raamatut “Lihaveis”. Mõlemast raamatust leiab erinevaid retsepte ning kasulikku infot liha kohta.

Lihafestivalil annavad külastajatele väärt nõu Olavi Liblik Märjamaa Lihatööstusest ja Siim Sommer Eesti Grilliliidust. Nii veise- kui ka lambaliha kasutamise võimalused on laiad: kogenud kokkade käe all valmivad lihaveise ja lamba välisfilee ning ribi, tallekoot, šašlõkk tallelihast, osso bucco (veise koodilõik). Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda (EPKK) alustas veiseliha tutvustamist möödunud aastal, kuna lihaveisekasvatus on Eestis jõudsalt arenenud, kuid veiseliha tarbimine on suhteliselt tagasihoidlik.

Eestimaalased söövad aastas keskmiselt 73,4 kg liha, sellest ainult 12,6 kg moodustab veiseliha. Keskmiselt tarbitakse Eestis aga alla 1 kg lambaliha inimese kohta.

EPKK eestvedamisel valmivad käesoleval aastal ka õppefilmid, milles näidatakse veise- ja lambarümpade lõikamist.

Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda