Tööturuameti tööturuteenuste ja -toetuste osakonna juhataja Nele Labi kinnitas, et on selle väitega nõus. “Paljud vene noored valdavad eesti keelt ning neil on seetõttu küllaltki tugev eelis eesti noorte ees, kes vene keelt nii hästi ei räägi,” ütles Labi.

Transpordi Ametiühingu esimees Peep Peterson avaldas arvamust, et vene emakeelega noortel on vähem tormakust, aga võib-olla ka vähem võimalusi ainult ärijuhtimist ja muud “õhumüümist” õppida. “Töömeesteks satub seetõttu palju taibukamaid ja püüdlikumaid noori,” lausus Peterson.

Haridusministeeriumi rahvusvähemuste hariduse osakonna juht Irene Käosaar nõustus, et venekeelsed noored on tõepoolest konkurentsivõimelisemad, sest nad oskavad rohkem keeli: vene, eesti ja inglise keelt.

CV-Online Eesti müügijuht Janar Matt on tööturuameti seisukohaga nõus. “Vene noorte eelis on selles, et nad oskavad vene keelt,” märkis Matt. “Muidugi on see eelis nendel, kes oskavad ka eesti keelt hästi.” CV Online’is töötab Mati sõnul praegu ainult üks vene rahvusest töötaja, aga temaga ollakse väga rahul. Ainult vene keeles suheldes on Eesti tööjõuturul raske, kuid kindlasti mitte võimatu tööd leida. Ettevõtted palkavad venekeelseid inimesi ja korraldavad neile ise eesti keele õpet.