Uues rongis on rongijuhi töökoht Elektriraudtee esindaja Norbert Kaareste sõnul oluliselt parem, kuna on märksa turvalisem, kui praegustes rongides.

Praeguses rongis istub juht ebamugaval toolil ja kliimaseadmeta, mis näiteks suvisel palaval ajal on juhile äärmiselt oluline, kuna palavus muudab inimesed uimaseks. Ka reisijate vagunis puudub vanas rongis kliimaseade, tänu millele on talvel reisijatel külm ja suvel palav.

Vanim Elektriraudtee rong, mis praegu depoos, on aastast 1964. „Seda on korduvalt ja põhjalikult renoveeritud kuid „süda“ on tal ikkagi pea pool sajandit vana,“ ütles Kaareste.

Kaareste sõnul oli nüüd juba viimane aeg, et Elektriraudtee rongid välja vahetaks.

Vaata, mida Kaareste veel vana rongi kohta rääkis:

Uus rong Stadler seisab depoos ja ootab viimast lihvi. Korrastamata on põrandakatted ning ka istmetel on veel kilekatted peal, kuid Kaareste sõnul peaks rong reisijavalmis olema juba selle aasta detsembri alguses, kuigi sõita saab sellega vast alles suvel.

„Uus rong on ilma eraldamata vagunitega, see tähendab, et ühest otsast näeb teise ja vaguneid ei lahuta uksed nagu vanas rongis,“ sõnas Kaareste.

Kaareste sõnul on uue rongi ehitusel eelkõige mõeldud istuja mugavusele. Seda näitab ka see, et vahekäigud on rongis väga kitsad ja teineteisest möödumine võib raskeks muutuda.

„Uues rongis on ka tualettruum, mida saab reisi ajal vastavalt vajadusele kasutada. See on üks suuremaid uuendusi, kuna vanas rongis see puudus,“ kirjeldas Kaareste.

Vaata, millised hüved veel uues rongis on:

Vaata ka pilte kahest rongist: