Järgmise aasta jõuludeks Laagna ja Mustakivi tee ristmiku kõrvale valmiva 10 000 m2 suuruse Mustakivi Prisma maksumus ulatub 100 miljoni kroonini. Uus Prisma kerkib mõnesaja meetri kaugusele Lasnamäe Centrumist, mille ankurrentnikuks on Kesko Citymarket. Uue Prisma ehitab Merko Ehitus.

“Kui vaadata Lasnamäe piirkonda, siis on selgelt näha, et jaekaubandus pole seal nii hästi arenenud,” ütles SOK kontserni Baltimaade juhataja Arttu Laine. Tema sõnul näitavad kõik märgid, muu hulgas leiva kõrge hind, et Citymarketil läheb seal hästi.

Kui Sikupilli Prisma katab ära Lasnamäe ühe poole, siis Mustakivi Prismale loodetakse lisaks piirkonna rahvale ostjaid lisaks Piritalt, Muugalt ja Viimsist. Ta lisas, et loodab kaubandusele kasu ka piirkonda ehitatavatest ajaveetmiskohtadest — näiteks on arendaja lubanud sinna rajada lätlaste Lido sarnase restorani.

Prisma on Tallinna jaekaubandusturu liider, omades umbes 20protsendist turuosa. Tänavuseks aastaks prognoosib Prisma kett 1,4 miljardi krooni suurust käivet. Eelmisel aastal ületas nelja Prisma käive kokku miljardi krooni piiri ning kahjum oli ligi 9 miljonit krooni.