Esmaspäeval jõulise, 70sendise hinnaalanduse teinud Neste Eesti konkurendid on veendunud, et bensiini 95 hind tõuseb vähemalt uuel aastal ehk siis, kui tavaline 95 on sunnitud majandusministeeriumi määruse alusel turult lahkuma.

Odavaim bensiin 95 võib uuel aastal maksta näiteks 60 senti enam kui täna, sest mitme kütusemüüja sõnul on praegune tavalise 95 ja 95 Euro 60-sendine hinnavahe reaalne ja õiglane. “Nende markide sisseostuhinna vahe kõigub 40–60 sendi vahel,” ütles Hydro Texaco Eesti tegevdirektor Andres Kivistik.

Ka Eesti Statoili turundusjuht Hede Kerstin Luik ütles, et praegune nn tavalise 95 ja 95 Euro 60sendine hinnavahe pole kunstlik. “Bensiini 95 Euro hind põhineb kõrgemal ostuhinnal ja meie kütuselisandil Ultima,” lausus Luik. “Edaspidi plaanime me eurokütust müüa põhimõtteliselt eurohinnaga.”

Sisuliselt ainsana ei ennusta 95 Euro märgatavat hinnatõusu Neste Eesti jaemüügijuht Artur Praun. “Selge see, et euro-bensiin on tavalisest kallim toode, aga juhul kui ta kujuneb põhitooteks, alandab ta ka hankekulusid,” lausus ta. Neste põhitooteks saab Futura 95 Euro novembri viimasest nädalast, kui seni üle 50% müügist andnud tavaline 95 tootevalikust lõplikult kaob.