Tartu Ärinõuandla pikaajaline ettevõtluskonsultant Maili Kallaste jagab ettevõtlusnädala eel soovitusi, kuidas leida hea äriidee oma ettevõttega alustamiseks.

1. Kogu inspiratsiooni külastatud riikidest!

Paljud Eestis edukaks saanud ettevõtmised on alguse saanud reisimisest. Maailmas ringi rännates võid märgata nutikaid ideid, mida sellisel kujul Eestis veel ei ole. Sel moel on Eesti turule jõudnud näiteks aerusurfitrennid ja Belgia vahvleid pakkuvad kohvikud. Kas oled samuti märganud reisides midagi uuenduslikku ja põnevat?

2. Muuda oma hobi äriks!

Nii mõnigi silmapaistvalt edukas äri on alguse saanud ettevõtja hobist. Mõtle, millega sulle tegeleda meeldib. Mis on see, mis paneb silma särama ja annab energiat juurde? Kas naudid käsitöö tegemist või tunned huvi matkamise vastu? Võib-olla on su kireks hoopis midagi loomingulist, näiteks fotograafia? Keskendu oma tugevustele ja muuda kirg äriks!

3. Millest sa puudust tunned?

Kas oled tundnud, et turul puudub mõni sinu jaoks oluline toode või teenus? Oled millegagi rahulolematu? Iseenda käitumis- ja tarbimisharjumusi analüüsides võid leida turul tühimiku, mis vajab täitmist. Otsi võimalusi, kuidas saaksid selle probleemi ise ära lahendada.

4. Loe palju ja avatud meeltega!

Hea äriidee võib ennast ootamatult peita tänases ajalehes värskete uudiste seas või raamatus, mis lauanurgal lugemist ootab. Meie ümber on igal sammul nii palju uut ja huvitavat informatsiooni. Otsi raamatuid või ajakirjandust lugedes teadlikult uusi ja põnevaid ideid, mille peale sa varem pole tulnud. Inspiratsiooni leidmiseks sobib ideaalselt ka guugeldamine. Hoia oma meeled avatud ja pane mõte tööle!

5. Osale ettevõtlusnädalal!

Leia inspiratsiooni ja uusi teadmisi enda eesmärkide elluviimiseks ettevõtlusnädalalt! Igal sügisel toimub üle-eestiline ettevõtlusnädal, mille raames korraldatakse kõikides Eesti maakondades inspireerivaid veebiseminare, konverentse, töötubasid ja muid üritusi. Suurem osa neist on osalejate jaoks tasuta. Ehk leiad sobiva idee just sealt?

Traditsiooniline üle-eestiline ettevõtlusnädal toimub sel aastal 5.–11. oktoobrini. Tutvu ettevõtlusnädala programmiga veebilehel ettevotlusnadal.ee. Registreeru üritustele ja tule avasta ettevõtlikkuse valem!

Ettevõtlusnädalat koordineerib Maakondlike Arenduskeskuste võrgustik.

Ettevõtlusnädal viiakse ellu Euroopa Regionaalarengu Fondi toel.

Jaga
Kommentaarid