Kõige rohkem kasvas reisijate arv Tallinn-Helsingi liinil, kus reisiparvlaevaga Viking XPRS sõitis kolme suvekuu jooksul 567 000 reisijat, mis on aasta varasemaga võrreldes seitse protsenti enam, teatas laevafirma.

Juulis oli käesoleva aasta reisijate rekord, mil kuu aja jooksul sõitis reisiparvlaevaga Viking XPRS üle 200 000 reisija.

11. juulil sõitis Viking XPRSiga kõigi aegade rekordarv reisijaid, mil ühel päeval oli reisijaid laeval 8300.

Juulis kasvas Tallinn-Helsingi liinil ka eestlastest ja leedulastest reisijate osakaal. Võrreldes eelmise aastaga sõitis juulis Viking XPRSiga 10% rohkem eestlasi ning 21% rohkem leedulasi. Kõikidest Tallinn-Helsingi liinil sõitnud reisijatest oli suvekuudel eestlasi 30%.

OÜ Viking Line Eesti tegevjuhi Inno Borodenko sõnul näitab turistide arvu kasv Tallinn-Helsingi liinil, et eestlased ja soomlased on taas aktiivselt reisima hakanud ning peale piletihinna on kliendid üha rohkem hindama hakanud ka teenuse kvaliteeti.

Borodenko sõnul oleks Viking XPRSiga reisida soovinud inimesi olnud rohkemgi, kuid laevapiletid olid suvekuudel pidevalt välja müüdud, sest üleveo maht on piiratud.

Sel suvel suurenes Viking Line´i laevadel ka lastiühikute ja sõiduautode arv - kaubaühikuid veeti suve jooksul 25 400 ehk 5,8 protsenti rohkem kui eelmisel aastal. Sõiduautode arv oli Viking Line´i laevadel kolme suvekuu jooksul 239 200, mis tähendab möödunud aastaga võrreldes 2,5protsendilist kasvu. Siinjuures tasub märkida, et võrreldes eelmise aastaga algas sel aastal suvine reisiperiood hiljem.

Viking Line Abp on Läänemerel opereeriv Soome juhtiv reisiparvlaevaliikluse kontsern. Ettevõtte eesmärgiks on pakkuda laiaulatuslikku, taskukohast ja turvalist reisijate- ja kaubavedu, pakkudes sealjuures esmaklassilist vaba aja veetmise kogemust, maitsvat toitu ja atraktiivseid ostuelamusi. Viking Line’i tegevuspiirkond on Läänemeri, peamised sihtturud on Soome, Rootsi ja Balti riigid, kus opereerib seitse laeva. 2008/2009. aasta käive oli ligikaudu 471 miljonit eurot. Reisijate koguarv oli 6,4 miljonit ja keskmine töötajate arv kontsernis oli 3091.