“Viru väljakul kehtiva detailplaneeringuga on Tallinna linn andnud meile õiguse rajada sellele kinnistule hotelli juurdeehitus,” ütles Yrjö Vanhanen eile vastuseks linnavalitsuse otsusele kaaluda nn Viru Poja ehitamise detailplaneeringu kehtetuks tunnistamist. “Oleme koostanud detailplaneeringuga kooskõlas oleva ehitusprojekti ning usun, et on igati mõistetav, et soovime selle ka ellu viia. See on nii meie õiguslik kui ka loomulik ootus.”

Vanhaneni sõnul peaks eeldama, et linna areng, sealhulgas detailplaneeringud, on järjepidevad ning pikaajalised, mitte ei muutu erinevate linnavalitsustega. “Hetkel on meil kõik seaduses ettenähtud dokumendid ehitusloa saamiseks olemas. Kui linnavalitsus soovib meilt lisaks juba esitatud projektdokumentidele lisaandmeid või selgitusi, oleme kahtlemata nõus nendega kohtuma ja projekti teostamisega seonduvat arutama,” lausus ta.

Linnavalitsuse otsus kaaluda detailplaneeringu kehtetuks tunnistamist ei saa tema sõnul olla ehitusloa väljaandmisest keeldumise alus. Tallinna linnavalitsus võttis eile vastu otsuse, millega nõustus kustutama Viru väljaku detailplaneeringult Viru hotelli 17korruselise juurdeehitise.

Samuti otsustas linnavalitsus tellida juriidilise analüüsi selle kohta, mida ehituskeeld võib linnale kaasa tuua, ning hakata hotelli Soome omanikfirmaga Pontos OY ehitusõiguse tühistamise üle läbirääkimisi pidama.