“Eestis on meil lagi praktiliselt käes, nüüd paneme rõhu Läti ja Leedu turule,” ütles V&K Holdingu juhatuse esimees Ivar Vendelin. Lätis on firma avanud juba 6 Videoplaneti nime kandvat laenutus- ja müügipunkti, Leedus peaks Vilniuse kesklinnas esimene käima minema kuu aja jooksul.

Kolmveerandi aktsiate müüki Soome meediakontsernile Sanoma WSOY kuuluvale Finnkinole kommenteerides ütles Vendelin, et see pakkus head hinda. “Soome suurkontserni rusikas ja oskused ning meie management peaks kokku hea tulemuse andma,” hindas ta tehingu kõigile osapooltele kasulikuks. Ka märtsis 40% suuruse osaluse omandanud riskikapitaliinvestor Baltcap on Vendelini sõnul asjade sellise käiguga rahul.

V&K Holding on seadnud eesmärgiks saada videofilmide müügis ja laenutuses arvestatavaks tegijaks kogu Euroopas. Lätis ja Leedus on plaanis saada enda kätte 30–40% suurune turuosa. Hulgimüügis on Vendelini sõnul sellest vähe puudu, jaemüügis ja laenutuses rohkem. Korralikku ketti pole praegu kummaski riigis. Eestis seevastu on praegu 65 Videoplanetit, müügikohad 10 bensiinijaamas ja pea kõigis suuremates ostukeskustes.

V&K Holdingule on videolaenutuse ainuõiguse andnud sellised USA suurtootjad, nagu 20th Century Fox, MGM/UA, Warner Home Video, New Line Home Entertainment jt. Firma teenis eelmisel aastal 39 mln krooni suuruse käibe juures ligi 8 mln krooni kasumit, tööd annab see praegu Eestis ja Lätis ligi 70le inimesele.