14. juuli üldkoosoleku päevakorras on pankrotihaldur Toomas Saarma sõnul võlgniku laenutaotluse läbivaatamine, ettevõtte likvideerimise ja vara müügi alustamise otsustamine. “Audentes on esitanud küll vara ostu ettepaneku, kuid enne ei hakata vara realiseerima, tuleb selgeks teha kompromissi võimalus,” tõdes haldur.

Mai teises pooles pankrotitoimkonnale esitatud kompromissi kohaselt nägid võlgniku esindaja Mart Susi koostöös Akadeemiaga Nord ette, et Nord ostab Concordia valdusfirma osakud, võtab üle osa kohustustest ja tagab ülikooli jätkusuutlikkuse. Ühtlasi oleks menetlus raugenud.

Kompromissettepaneku järgi oli Susi koos Nordiga valmis katma Concordia võlgu kokku 13,6 miljoni krooni ulatuses. “Arvan, et tegevuse jätkamine kompromissettepaneku rakendades on võlausaldajatele parim variant,” ütles Susi.

Probleemiks võivad kujuneda Concordia pankrotivarana — kokku umbes 7–8 miljoni krooni väärtuses — vaadeldavad koolituslitsentsid. “Küsimus on väga oluline,” ütles haldur. “Räägitakse küll litsentsist, kuid kas see on nii väga müüdav? See on seotud juriidiliste persoonidega.” Saarma saab litsentsi üle anda ainult sel juhul, kui äriühingut ei likvideerita.