Märgi kasutamiseks peab vorstitootes olema vähemalt 60 protsenti liha ja see ei tohi sisaldada lihamassi.

„Vorstitoodete pakenditel on info lihasisalduse protsendi kohta olemas praegugi, kuid lisamärgis toob selle tarbija jaoks selgemalt esile,“ ütles põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

„Märgil tuuakse välja iga konkreetse toote lihasisalduse protsent,“ selgitas minister. Märgi kasutamine on lihatööstustele vabatahtlik.

Ta lisas, et ilmselt võtab märgi jõudmine pakenditele mõned kuud aega, sest pakkematerjale tellitakse tootmises suures koguses ette.

Põllumajandusministeerium töötas lihasisalduse märgi välja ajendatuna viimastel aastatel toimunud aruteludest vorstitoodete lisamärgistuse teemal.

Tootel peab olema kirjas konkreetse toote lihasisaldus, mida saab märkida protsenditäpsusega vahemikus 60-99 protsenti.