Anonüümsust palunud isiku sõnul on Eesti Postist alates 1. novembrist 2006 lahkunud kümmekond võtmetöötajat või üksusejuhti.

Kolme talituse direktoritest on lahkunud logistikadirektor Tõnu Lepp ja müügidirektor Marko Pokk. Aprillis lahkunud Pokk rääkis, et temal oli raske sobitada poliitilist juhti ja oma nägemust. “Eesti Post on ettevõte, kus keegi ei saagi poliitikata hakkama. Teiv on tükk aega maavalitsuses töötanud ja see jätab oma pitseri,” sõnas ta.

Lahkumas on administratiivdirektor Jaanus Põder, kelle kontakte kodulehelt enam ei leia ja kes on pikalt haiguslehel olnud. Eesti Postist öeldi, et tema ametinimetus muutub ja seetõttu kadus nimi kodulehelt.

Allika sõnul on lahkunud veel pakiteenuse arendusjuht Indrek Oolup, turundusjuht Marge Täks, kommunikatsioonijuht Inge Rumessen, finantsosakonna juht Tanel Talme, majandustarkvara projektijuht Rein Adamson, strateegiakoordinaator Merit Raju ja klienditeeninduskeskuse juht Eda Tammeväli. Karjäär sõltub poliitilistest otsustest

Äsja lahkus ka Eesti Postmargi juht Laidar Laos. Laos rääkis, et lahkus omal soovil Magnum Gruppi, kuhu teda kutsus varasem Eesti Posti juhatuse liige Leon Jankelevitsh. Viimane asus mullu sügisel Magnumi tegevjuhiks, kui Eesti Posti eelmine juht Peeter Raudsepp lahkumisest teada andis.

Laos ei osanud öelda kolleegide lahkumise põhjuseid, kuid tema jaoks sai areng otsa ja ees ootasid poliitilised ametikõrgendused, mis talle ei istunud. Eesti Postmark näitas erinevalt emafirmast pidevat kasumi kasvu.

Laose sõnul erineb Raudsepa ja Teivi juhtimisstiil ja osale ei pruukinud see sobida. “Teiv annab vabamad käed ja ei tule nii konkreetseid otsuseid, otsustamisprotsess pikenes,” võrdles ta.

Teiv sõnas lahkumiste kohta, et tööturul on praegu liikumist palju. Samuti ei luba postiettevõtte majandusseis kiiret palgatõusu. “Lahkunud on need, kes pikka aega olnud tööl, ka eelmise juhatuse liikmed,” sõnas ta.

Värske nõukogu esimees Atonen päris Teivilt aru

Eesti Posti kuu aega ametis olnud uus nõukogu esimees Meelis Atonen ütles, et on inimeste lahkumisest kuulnud, kuid pole kursis, mis põhjusel. “Esimesel nõukogu koosolekul, kus osalesin, oli ka sellest juttu, kuid Teivi sõnul on lahkumise põhjused erinevad. Igal juhil on õigus oma meeskonda luua,” lisas ta.

Atoneni sõnul on tegemist raske ettevõttega, kahjum oli mullu 20 miljonit krooni ja seda ei saa Teivi süüks panna, kes alles aasta lõpus ametisse asus. Atonen lisas, et järgmisel nõukogu koosolekul kahe nädala pärast ootab ta Teivilt nägemust, kuidas kahjumis firmat paremasse seisu viia.

Mullu septembris, kui Eesti Posti nõukogu valis uueks juhiks Saare maavanema kohusetäitja Hans Teivi, lahkusid ettevõtte neljast juhatuse liikmest kolm: Peeter Raudsepp, Leon Jankelevitsh ja Kalle Tarien.

Eelmine Eesti Posti juht Raudsepp põhjendas lahkumist sellega, et poliitikud sekkusid liiga palju ettevõtte töösse ja tihti tuli otsuste langetamisel eelistada poliitilisi põhjendusi majanduslikele.

Vastupidisel seisukohal oli aga Teiv, kes pärast Eesti Posti juhiks valimist ütles, et riigifirmades tulebki teha poliitilisi ja majanduslikult vähem põhjendatud otsuseid.

Kommentaar

Peeter Raudsepp Eesti Posti endine juht

Ma olen Hans Teivi oma silmaga vaid kolm korda näinud ja seepärast ei ole õige teemat kommenteerida. Olen endiste kolleegidega kohtunud ja lahkumistest kuulnud, kuid oleme rääkinud muust kui Eesti Postist. Olin oma meeskonnaga rahul, meil oli palju saavutusi ja kordaminekuid. Meeskond töötas paljuski veendumusel, et Eesti Postist on võimalik teha kaasaegne postiettevõte. See uskumus aitas tulemusi saavutada.