Webmedia juhtide Priit Alamäe, Taavi Kotka ning leedulase Tadas Langaitise jaoks on see juba tuttav kogemus. Nimelt tegid mehed sama triki ka 2004. aastal, kui ostsid välja riskikapitalifirma Intergate. Sellele firmale müüsid nad jupikese Webmediat 2001. aastal, napilt aasta pärast firma tegevuse alustamist.

Kui praeguse tehinguga läheb kõik plaani järgi, siis on 31. jaanuarist alates Rootsi ettevõte Acando Webmedia omanikeringist väljas ning enamusosalus IT-firmas kuulub taas eestlastele eesotsas Priit Alamäega.

Mis põhjused väljaostuni viisid, firma juht Priit Alamäe täpselt öelda ei tahtnud ning viitas vaid lühidalt erimeelsustele. “Nagu ikka erimeelsused tekivad: kuidas firmat edasi arendada,” selgitas ta, kuid lisas, et vaenulikkusest kahe ettevõtte vahel rääkida siiski ei saa ning ärisuhted jäävad alles.

“Lahutus oli hästi sõbralik, meil ei olnud pikki vaidlusi. Leppisime, et nii on mõistlik edasi minna, ja leppisime summas kokku,” märkis Alamäe ning lisas, et tehingu hind ulatub üle 4 miljoni euro ehk jääb umbes 63 miljoni krooni kanti.