Hiljuti maailma rikkaimad inimesed reastanud ajakiri Forbes uuris, missugustes kodudes see 0,00001% elanikkonnast elab.

Näiteks maailma kõige rikkaima inimese Microsofti asutaja Bill Gatesi maja on poolsada korda keskmisest majast suurem. Washingtoni järve ja Seattle’i lähedal asuvas 20 000 m2 valduses on suur bassein veealuse muusikasüsteemiga, kuppelkatusega raamatukogu kahe salajase uksega ning 300m2 söögituba.

Kinnisvaramaaklerite ühenduse andmetel läheb umbes viiendik leibkonna rikkusest kodusse. Superrikkad ei ela aga sugugi selle proportsiooni järgi. Vastupidi, nad elavad suhteliselt tagasihoidlikult.

Näiteks peaks selle järgi rikkuselt maailma teise inimese USA investeerimisfirma Berkshire Hathaway omaniku Warren Buffetti kodu hind olema umbes 102 miljardit krooni väärt, sest tema koguvara on hinnatud 510 mld kroonile.

Tegelikult elab Buffett rohkem nagu miljonär kui miljardär. Peaaegu 50 aastat on ta maganud oma Nebraskas asuvas majas, mille ta ostis 365 000 krooni eest. 2003. aastal hinnati see maja 8 miljonile kroonile, Buffett ise arvas, et maja on väärt 2 mln krooni vähem.

Teine tagasihoidlik kulutaja miljardäride nimekirjas on mööblikontserni IKEA omanik Ingvar Kamprad, kes sõidab ringi kasutatud Volvoga. Tema Ðveitsis Lausanne’is asuv maja peetakse üllatavalt mittemidagiütlevaks. Lisaks hädaldab mees pidevalt, et tema pisike viinamarjaistandus Prantsusmaal Provence’is on kallis hobi.

Enamik miljardäre aga pillab meeleldi raha vinge kodu soetamiseks.

Näiteks on Saudi-Araabia printsil Alwaleed bin Talal Alsaudil 317toaline palee pealinnas Riyadhis, mille ehitus maksis umbes 1,5 miljardit dollarit. 120 000 ruutmeetrine valdus hõlmab jalgpalliväljakut, majas on kaheksa lifti ja ligi 500 televiisorit. Printsi varandus on 275 miljardit krooni, muu hulgas omab ta 3,9% osalust Citigroupist.

New Yorgi linnapea Michael Bloomberg, kes kannab rikkaimate inimeste nimekirjas numbrit 94, kolis pärast töövõitu 1889. aastal ehitatud viiekordsesse linnamajja. 1986. aastal maksis ta selle eest 40 miljonit krooni, kuid täna hinnatakse maja mitu korda kallimaks. Bloombergil on valdusi ka Bermuudal, Londonis ja Colorados.

Rikaste nimekirjas 219. kohta hoidva Steven Spielbergi East Hamptoni maja asub Geor­gica järve ääres ning üks tema kuulsatest naabritest on Calvin Klein. Idülliline maamaja pole aga ainuke Spielbergi kodu — tal on veel üks Manhattanil ja teine Californias.