Norfolieri Oslo tehase tootmisjuhi norralase Modolv Ran¬heimi sõnul sündis tehase Eestisse kolimise otsus eeldusest, et siin saab toota 10–15% odavamalt. “Norras on liiga kõrged tootmiskulud,” ütles ta. Investeeringu suurust firma juhid avaldama ei nõustunud. Juba on tehasesse paigaldatud ka mõned seadmed, mis plaanitakse testperioodiks käivitada tuleval kuul. Täisvõimsusel peaks tehas tööle hakkama septembris.

Norfolieri Tallinna tehas tuleb Peterburi teele, kus veel möödunud aastal tegutses Tðeh¬hi Vabariiki üle kolinud suusavarustust tootnud HTM Sport. Praegu otsib firma sisseseatavasse tehassesse tehnilist direktorit ja umbes 50 trüki-, puhumis- ja keevitusliini operaatorit. “Suuri tingmusi ei ole seadnud, vaatame, et oleks ikka keskharidus,” rääkis liinitööliste üldistest nõudmistest personalijuht Kaja Kaabel.

Firma tahab aastas toota 140 miljonit kilekotti, millest enamik läheb ekspordiks Norrasse ja Suurbritanniasse, väike osa ka Baltimaadesse. Tartus asuva pakenditootja Estiko-Plastar tegevjuhi Triin Anette Kaasiku sõnul ei pea ta Norfolieri otseselt konkurendiks, sest tööjõu konkurentsi linnade vahel Eestis ei ole ning nende kilekotitootmine on väga väike.

Norfolier Grupi käibe suurusjärk on 940 miljonit krooni. Kontsernil on viis tehast, peakontor L¸renskogis Oslo lähistel. Firma kuulub Norra investoritele ja on viiel viimasel aastal jõudsalt kasvanud.