Eile tegi Raasuke avalduse, et Hansapank jätkab oma senise strateegiaga ning praegune struktuur, juhtimispõhimõtted, otsustuspädevus ja iseseisev kaubamärk jäävad alles.

Hansapank Eesti juhiks saab Raasukese asemel Priit Põldoja ja eraisikute panganduse juhiks omakorda Margus Rink. Järgneb intervjuu Erkki Raasukesega.

Kas kartused, et Hansapank neelatakse alla, ei osutunud siis tõeks?

See polnud niivõrd kartus, kuivõrd teadmine. Börsiettevõttena ei tohtinud sellistest asjadest rääkida.

Uue ettevõtte nimi on siis Swedbank-Hansapank Grupp?

Juriidiliselt on ta Föreningssparbanken oma tütarettevõtetega. Omavahelistes diskussioonides kasutame väljendit uus grupp, new group (uus grupp — toim.). Nime pole veel mõeldud. Täna on ta olemuselt Swedbanki grupp.

Millest Hansapank moodustab olulise osa?

Varade poolest oleme väiksed, alla 10 protsendi. Kasum 20 protsendi lähedal. Turuväärtus oli 40 protsenti grupist. Inimeste arv on Swedbankis ligi 9000, meil 6300–6400.

Nii et Hansapanga edust osa saamiseks peaks ostma Swedbanki aktsiaid?

Millele lisaks tuleb 60% osas Rootsi jaepangandust. Sama võib kaudselt öelda ka SEBi ja Nordea kohta, kuigi Balti operatsioonid ei mängi teistes nii suurt rolli.

Olete ise ostnud juba Swedbanki aktsiaid?

Ei saa seda kommenteerida.

Kuidas sissetulek muutus seoses grupi juhiks saamisega?

Sissetulek tõusis.

Kas märkimisväärselt?

Ei taha siin omadussõnu tarvitada.

Mis Hansapanga grupi tegevuses lähiajal muutub?

Kui rääkida homsest päevast, siis on muutused olematud. Töötajad, kliendid, turud on samad. Argumentatsioon ülevõtmistehinguks oli kasv ja arenevad turud. Muutused tulenevad lähtekohast, kuidas paremini kasvust osa saada.

Mida tähendab edastatud avalduses väljend, et “võtame muutuste kujundamises ise aktiivse rolli”?

Täna just lõpetasin vestlustest teemal, mida ühes grupis ühiselt korraldada. Näiteks riskijuhtimine. Oleme osalenud diskussioonides ja pole tundunud, et meie hääl on nõrgem kui teistel. See pole integreerimise ülevõtmine, see on kohalikud pangad kohalikel turgudel. Diskussioonides oleme täie häälega laua taga, mõned gruppidest on meie inimeste poolt juhitud.