“Täitsa pöördesse läksid,” ütles Tartu Kummikoja juhataja Veiko Alberg. “Väga popp põhjendus on, et talv tuli ootamatult.” Tööd on tema sõnul tavapärasest veidi rohkem olnud nädala algusest saati — ettenägelikud autojuhid vaatasid ilmateadet ning vahetasid oma plekist sõbra suvepapud juba mitu päeva tagasi talvejalanõude vastu välja.

Albergi sõnul oli neil eile hommikul elav järjekord kõigest tund aega, kuid seda tänu suuremale n-ö tootmisvõimsusele — tavapärase 1–2 tööposti asemel on neil töökohti kuus ning tunnis suudetakse teenindada 12 autot. Lumi on maas olnud alles mõned tunnid, aga juba saadavad konkurendid kliente nende juurde.

“Aga kõige hullem on veel ees,” ennustas Alberg eile hommikul. “Praegu on tööaeg ja inimesed ei pääse liikuma. Pärast kella viit löövad aga telefonid punaseks ning järjekord hüppab kahepäevaseks.”

Autojuhid ruttasid eile rehve vahetama ka Tallinnas. Rehvimaailma töökoja juhataja Kalle Kaasiku sõnul oli neil juba hommikul vara tegevust küllaga. “Tänane päev (eile — toim.) broneeriti kohe täis, homseks ja ülehomseks on veel mõned üksikud augud,” vaatas Kaasik kalendrit. Siiski pole tema sõnul õige rehvivahetushooaeg veel alanud, sest ilm on soe ja autojuhid loodavad, et lumi sulab ära.