EOK president Mart Siimann tõdes eilsel pressikonverentsil, et “mitteausa mängu element on tunginud sporti” ja samuti liikunud spordiennustusse internetis. “On kahtlusi, kuid mitte fakte, et Eesti spordis on peetud kokkuleppemäng eesmärgiga teenida kihlvedudega raha,” ütles Siimann.

Tegemist on Eesti jalgpalli meistriliiga paari nädala taguse kohtumisega, kus Tartu Merkuur kaotas väidetavalt meelega Tallinna Dünamole, kuna mõned Tartu klubi mängijaile lähedased isikud panustasid ennustusportaalides suuri summasid vastasmeeskonna võidule.

Siimanni sõnul ta Eesti esimese sedasorti skandaali detailidest rääkida ei saa, sest algatatud on kriminaalasi. Samas esitasid nii Spordiennustus kui ka EOK alaliitudele ja spordiklubidele ausa mängu üleskutse ehk mitte lubada sportlastel, treeneritel ja abipersonalil osaleda enda või esindatava võistkonna sportlikku sooritust puudutavates kihlvedudes või rahalise panusega ennustustes.

Loomulikult ei saa üleskutse takistada seaduse rikkumist, küll võimaldab see vältida alusetut kahtlustamist, ütles Siimann. Ta lisas, et Eestis pole praegu “ausa mängu” mõttes moraalset regulatsiooni.