Nädalavahetusel ja eile Eestis viibinud Loone nõustus Äripäevale intervjuud andma vaid meili teel ning jättis esitatud küsimuste seast vastamata neile, millele tema hinnangul saaks edukalt vastuseid jagada ka LHV.

Kas Te esindate ainult LHVd kui firmat või ka Rain Lõhmust ja kahe veel avaldamata, ent samuti uurimise all oleva konto omanikku?

Me esindame selles juhtumis ainult LHVd kui firmat ning mitte ühtegi eraisikut.

Kuivõrd on ohus LHV Traderi klientide külmutatud varad USAs?

Me töötame selle kallal, et klientide varad, kelle kauplemisajalugu ei tekita küsimusi, külmutataks lahti, kuid koostöö praeguses faasis ei saa ma kahjuks täpsemaid kommentaare anda.

Kas on olnud sarnaseid juhtumeid, kus uurimise all on ettevõte, aga külmutati ka klientide varad?

Kui sellest juhtumist üldiselt rääkida, siis see on Eestis küll esimene sellelaadne juhtum, mis on seotud ka USA turgudega ning saanud seetõttu väga palju tähelepanu. Kuid maailmas on selliseid juhtumeid ikka ette tulnud ning seda ka kõige tuntumate korporatsioonidega.

Kristjan Lepiku advokaat Marti Hääl on öelnud, et ei ole USA kohtust saanud näiteks hagi tagamise määrust. Kas Teie olete kõik vajalikud dokumendid ja info saanud?

Ma ei oska Marti Hääle väidet kommeneerida, kuid meil ei ole sellist probleemi. Meil SECiga käib koostöö.

SEC nõuab LHV-lt kolmelt kontolt välja kantud raha tagasikandmist. Kas Teie klient kavatseb seda teha?

Kõnealuses SECi orderis on kirjas, et kui LHV otsese või kaudse kontrolli all on raha või varad, mida hagis kirjeldatakse, siis peab LHV need rahad või varad USAsse tagasi saatma.

Praktiliselt tähendab see seda, et me peame kolmapäevaks aitama SECil mõista, kuhu raha neilt kontodelt kanti. Täpsemalt saame seda küsimust kommenteerida siis, kui oleme SECile informatsiooni edasi andnud.

Mis nüüd edasi saab? Mis on USA kohtu järgmised sammud protsessi selles etapis?

Jätkub koostöö SECiga.

Küsimused, millele Piret Loone ei vastanud

Kas ja kuivõrd tehakse USAs üldse vahet LHV ja LHV klientide varal?

Miks ei ole seni avaldatud kahe uurimisaluse konto omanikke? Rain Lõhmuse isik ju toodi avalikkuse ette, mis põhjusel hoitakse kahe konto omanikke saladuses? Kes need on?

Hääle (Marti Hääl, Kristjan lepiku advokaat — toim.) kinnitusel on kostjate õigusi jämedalt rikutud. Kas Te olete sama meelt?

Jääb mulje, nagu distantseeriks LHV end selles kohtuasjas Lepikust ja Peegist, on see nii? Mis põhjendustega?

Kuivõrd on tõenäoline, et USAs alustatakse ka kriminaalmenetlust?