“Kõik helistajad tahavad osta, aga müüa pole midagi,” kirjeldas Ober-Hausi maakler Evi Kohv olukorda. “Pakkujaid on vähe, ladu on üsna tühi.” “Inimesed on hulluks läinud,” ütles Pindi Kinnisvara juhatuse esimees Peep Sooman. “Ostetakse valimatult kõike, mõtlemata, mis hind on. Ostetakse ka kallimalt kui hindamisakt, usutakse, et hinnad tõusevad samas tempos edasi.”

Buumiks keeldus Sooman olukorda, kus müügitehinguid toimus ühe kvartali jooksul üle 16 000, siiski nimetamast. “Pigem on see osturalli,” lisas ta. ERI Kinnisvara tegevjuhi Mart Saa sõnul on selline kinnisvaraturu käitumine kiirelt arenevale riigile omane ja edasiviiv jõud. “Krahhi on Eestis ennustatud juba viimased kolm-neli aastat, aga turg on seni vaid ülesmäge liikunud,” nentis ta.

Ka Eesti Kinnisvarafirmade Liidu tegevdirektori Tõnis Rüütli hinnangul mulli pauguga lõhkemist oodata pole. “Pigem läheb vaikselt susinaga tühjaks,” lausus Rüütel.

Sooman ootab tehingute arvu kasvu pidurdumist aasta-paari jooksul. “Ühel hetkel saab lihtsalt isu täis,” ütles ta ja tõi paralleeli tühja kõhuga lõunalauda istumisega. Hindade langemisse ta siiski ei usu. Saa hinnangul peaks turg stabiliseeruma euro tulekuga, kuna paljud tahavad hinnatõusu kartuses just enne seda eluaseme soetada. Rüütel ennustab aga euro tulekul umbes kümneprotsendist hinnatõusu.