“Õhkkond on tohutult positiivne. Laenupoliitika on ääretult soodne ja kes praegu vähegi saab, see ka korterelamute ehitamisse panustab,” kommenteeris Eesti Ehitusettevõtjate Liidu tegevjuht Tarmo Lige. “Nii head aega ei pruugi enam kunagi tulla.”YIT Ehituse juhatuse liige Maido Kiviorg nii positiivne ei olnud.

“Kasv on liiga kiire,” ohkas ta. “Kõigi ressurssidega on probleeme — tööjõud, materjalid, mehhanismid,” loetles ta. “Raske on olukorda hallata, ka hindade tõstmisest enam ei piisa. Samas on rõõmus aeg — tööd ei pea otsima, seda tuleb uksest ja aknast.”“Sellist asja, et turumajanduse situatsioonis on materjalidest puudus, ei oleks osanud unes ka ette näha,” nentis ka Lige.

NCC Ehituse tegevjuhi Toomas Aagi sõnul tuleb pakkumisi rohkem kui kunagi varem ning ära tuleb öelda ka headele tuttavatele. “Ühe kvartali järgi ehitussektoris suuri järeldusi teha pole mõtet, aga tuleb tunnistada, viimane poolaasta on teistmoodi olnud küll,” lisas ta.

Lisaks majanduskasvule ja jätkuvalt soodsatele laenudele mõjutas Lige sõnul ehitusmahtude kasvu ka Euroopa Liidust toetustena tulev raha. Näiteks teedeehituses valmis Peterburi maantee Maardu–Valgejõe lõik, samuti tegid kohalikud omavalitsused euroliidu rahaga suuri keskkonnainvesteeringuid.