Investeerimisfirma LHV ja kinnisvaraarendaja Uus Maa loodud investeerimisfond EE REIT ning kinnisvaraarendaja OÜ Bonaprix rajavad Tallinnasse Telliskivi tänavale uue elamurajooni. EE REIT ostis selle tarbeks 2,5 hektari suuruse krundi aadressiga Telliskivi 60a, naaberkinnistu omanik on OÜ Bonaprix.

EE REITi arendatavasse kvartali osasse on planeeritud ca 140 000 m2 ehitusmahtu, millest suurema osa moodustavad korterid. Kogu kompleksi maksumus küünib valmimisel ca 2 miljardi kroonini.

EE REITi tegevjuhi Ain Kivisaare sõnul on projektis küll kaks eraldi kinnistut, mille omanikud on erinevad, kuid kvartalit arendatakse ühiselt. “Kontseptsioon on üks,” kinnitas Kivisaar.

Hetkel on menetluses kvartali detailplaneering, mis peaks valmima järgmiseks kevadeks. Siis algavad ka suuremad ehitustööd. Praegu lammutab EE REIT oma kinnistul vanu maju ning rajab trasse. Esimene etapp peaks Kivisaare hinnangul valmima 2007. aasta kevadeks.

Kivisaare kinnitusel ei hakata uude kvartalisse kortereid broneerima enne tegeliku ehitustegevuse algust. Milliseks võiks korterite ruutmeetri hind kujuneda, ei julgenud ta poolteist aastat ette ennustada. “Eks ta Lutheri kvartaliga samas suurusjärgus tuleb,” arvas Kivisaar.