Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium on väljendanud soovi, et Elektriraudtee AS telliks seitse diiselmootorrongi, mis on mõeldud opereerimiseks Tallinn-Narva ning Tallinn-Tartu-Valga/Orava suundadele jäävatele liinidele. Elektriraudtee AS korraldab ka nimetatud rongide edasise remondi ning hoolduse, teatas Delfile Elektriraudtee.

Kõik rongide vagunid vastavad sisustuselt ühele tasemele. Kõigis vagunites on pehme kattega reguleeritava seljatoega istmed ning kaasaegne infosüsteem. Samuti on rongides ette nähtud tualett ning jalgrattakohad. Täpsema disainlahenduse kohta teeb ettepaneku pakkuja ning see kooskõlastatakse lepingu sõlmimisel.

Rongid peavad vastama Euroopa Liidu standarditele või nende puudumisel võrdväärsetele teistele standarditele ja ka Eesti raudteeinfrastruktuurist tulenevatele nõuetele. Pakkumise esitaja ja ronge valmistav tehas peavad asuma Euroopa Liidu liikmesriigi territooriumil.

Riigihanke avamistähtajaks on 17. veebruar 2006. Riigihanke võitja valitakse hinnapakkumise alusel. Diiselmootorrongide tarneajaks on planeeritud 2007. aasta maikuu.