Tallinna Kaubamaja kontserni kuuluva Selveri juhi Ain Taube sõnul oli 2005 poeketi suurim laienemisaasta, üheksast uuest kauplusest avati neli Tartus. “Oluliseks märksõnaks on kindlasti Tirsi ketiga koondumine Tartus, kus Selver varem esindatud ei olnud. Laienemise tulemused kajastusid Selveri neljanda kvartali käibes, mis oli 708 miljonit krooni ehk 70% enam kui aasta varem,” ütles Taube eile pressikonverentsil. Enne 2004. aastat avatud kaupluste käibe kasv oli 16%.

Taube ei täpsustanud Selveri mullust kasuminäitajat ning tänavust käibeprognoosi. Käive peaks poeketi juhi sõnul suurenema rohkem kui jaekaubandusturu keskmine kasvunäitaja. Taube hinnangul aeglustub tänavu jaekäibe kasv veidi, kuid “10% allapoole ei tohiks see langeda”. 2006-2007 plaanib Selver avada kümme uut kauplust — muu hulgas Tallinnas, Jõhvis, Narvas, Haapsalus, Pärnus ja Keilas. Jõhvi Selver avatakse juba kevadel.

Plaanitud poodide puhul on pigem tegemist uute poodide rajamise kui kellegi ülevõtmisega, ütles Taube. “Olgem ausad, ega Eestis polegi Selveril enam kedagi üle võtta. Need, kes olid, on üle võetud, ja teised jälle on liiga suured,” tõdes ta.

Rääkides eelmise aasta olulisematest sündmustest siinsel kaubandusturul viitas Taube nii T-Marketite kiirele laienemisele kui ka Kesko ja Rimi liitumisele. “Citymarketi kadumine aitas meie edule kaasa, osa nende kliente kolis Selverisse üle,” lausus ta, märkides, et siin olid poevahetuse põhjused pigem emotsionaalsed. Aasta kokkuvõttes pidas Taube mullusteks kindlateks võitjateks Selverit, Rimi Balticut ja VP Marketit: “Kaotajate rollis olid ETK ja kõik väiksemad poed kokku.”.