Aasta tagasi ICA Balticu ja Kesko Foodi ühinemisel tekkinud Rimi Eesti Food avas 2005 ainul ühe kaupluse — Säästumarketi Sauel. “Seda oli natuke vähe,” tõdes ettevõtte tegevdirektor Ruth Laatre, lisades samas, et mullu keskenduti peamiselt ühinemisprotsessile ning olemasolevate kaupluste uuendamisele ja kaubamärkide ühtlustamisele. Laatre sõnul on Rimi eesmärgiks avada 2006 seitse uut kauplust.

“Lepingud on allkirjastatud nelja Säästumarketi ja ühe hüpermarketi ehituseks, ülejäänute osas käivad aktiivsed läbirääkimised,” ütles Laatre. Rimi järjekorras kaheksas hüpermarket tuleb Narvasse, uued Säästumarketid avatakse Sakus, Narvas, Tartus ja Sillamäel. Viimati mainitud kohas sulges Kesko ebaefektiivse Säästumarketi 2004. aastal, kuid discounter-keti praegune omanik rajab Sillamäe poe uude asupaika.

Lisaks on Laatre sõnul tõenäoline sel aastal ka ühe supermarketi avamine. Samuti laiendab Rimi esimesel poolaastal oma Jüris asuvat peakorterit ning ehitab uue tsentraalköögi. 1110ruutmeetrine köök hakkab varustama Rimi kõiki siinseid kauplusekette.

Rimi Balticu müügikäive Eestis oli mullu 5,07 miljardit krooni, mis annab siinsel jaekaubandusturul 25protsendise turuosa. Ettevõte ei täpsustanud veel oma kauplusekettide kasuminäitajaid.