Iga väike jõupingutus, mis on suunatud Ukrainas toimuva agressiooni takistamiseks, aitab sammukese eesmärgile lähemale. Venemaa ja Valgevene päritolu sisendmaterjalidest loobumine toob paratamatult kaasa tootmiskulude tõusu.

Ehitusmaterjalide valmistamiseks oluliste toorainete, aga eelkõige tsemendi ja lubja toomisega tegelevaid Euroopa suurkontsernidesse kuuluvaid ettevõtteid Baltikumis ja selle lähipiirkonnas kutsub Bauroc üles mitte kasutama olukorda enda kasuks, vaid käituma solidaarselt. "Meie algatusega liituvaid ehitusmaterjalide tootjaid kutsume üles paigutama oma kodulehele märgi Ukraina värvides sümboolikaga," on kirjas ettevõtte pressiteates.

"Minul puudub ülevaade kogu sektorist, aga kindlasti on olulised toorained ehitusmaterjalide tootmiseks tsement, teras ja lubi," sõnas juhatuse liige Ivar Sikk. Ta tõdes, et sisendhinnad kahtlemata tõusevad ning tarneahelad tuleb ümber vaadata. "Lisaks tuleks kas riiklikul tasandil või kogu Euroopa Liidus tervikuna teha otsus, mis keelustaks ehitusmaterjalide impordi Venemaalt ja Valgevenest. See on minu hinnangul tänases olukorras möödapääsmatu samm, mida ette võtta," lisas Sikk.

Jaga
Kommentaarid