Purde asutas Pipedrive’i 2010. aastal koos Timo Reini, Ragnar Sassi, Martin Henki ja Martin Tajuriga. Müügitarkvara arendamise juurde jõudis ta koos Reiniga pärast terve põlvkonna Eesti müügijuhtide juhendamist koolitusfirmas, kus nende mentoriks oli Peep Vain. 2021. aastal Eesti viiendaks ükssarvikuks ehk rohkem kui miljardi dollari väärtusega firmaks tõusnud Pipedrive’is vastutas Purde eelkõige müügi ja äriarenduse ning kliendikogemuse valdkondade eest. Kuigi viimastel aastatel oli Purde Pipedrive’i aktiivsest tegevusest kõrvale astunud, kuulus ta kuni 2021. aastani ettevõtte nõukokku.

Purde mängis suurt rolli Pipedrive’i ainulaadse organisatsioonikultuuri loomises. Asutajate eesmärgiks oli luua ettevõte, kus neile meeldiks endal töötada ning mis toetaks töötajate ettevõtlikku mõttelaadi. Purde ärifilosoofia tugines neljal põhimõttel: õpi usaldama, otsusta kiiresti, ole kannatlik ning kõige aluseks on inimsuhted.

“Urmas ei olnud lihtsalt asutaja, ta oli ka kõige suurem Pipedrive’i fänn. Ma usun et lisaks Urmase müügivaldkonna tarkusele, mille peale on Pipedrive’i edulugu ehitatud, on Pipedrive’i kergelt mässumeelne vaim päritud just temalt,” ütles Sergei Anikin, Pipedrive’i pikaajaline tehnoloogiajuht. “Ta on minu jaoks järjekindluse etalon, seda nii äris kui eraelus. Vaatamata saatuse vingerpussidele tegi ta oma elujaatava suhtumise, ebainimlikuna tundunud tahtejõu ning optimistliku vaatega enamikele silmad ette. Jään teda meenutama kui head sõpra ja kolleegi, kes tundis kirge ja siirast rõõmu elu ja elamise üle.”

Purde võitles oma elutöö ehitamisega samaaegselt üle kümne aasta agressiivse ajukasvajaga. 2021. aastal avaldas ta raamatu “Vaba langemine. Pisisulist ükssarvikuks”, kus ta kirjeldas oma võitlust raske haigusega ning kuidas ta on seepärast pidanud korduvalt õppima rääkima ja kõndima.

2021. aastal pälvis Purde Vabariigi Presidendi Valgetähe IV klassi teenetemärgi oma panuse eest ettevõtluse arendamisse.

Purde suri 25. märtsil oma praeguses kodus Bali saarel õnnetuse tagajärjel.

Pipedrive on 2010. aastal Timo Reini, Urmas Purde, Ragnar Sassi, Martin Henki ja Martin Tajuri asutatud müügijuhtimise tarkvara ettevõte. Pipedrive’i müügitööriistu kasutavad üle 100 000 ettevõtte rohkem kui 150 riigis. Ettevõtte enamusinvestor on Vista Equity Partners, lisaks on firma kaasanud kapitali investeerimisfondidelt Bessemer Venture Partners, Insight Partners, Atomico, DTCP ja Rembrandt Venture Partners. Pipedrive’i kontorid asuvad Tallinnas, Tartus, Londonis, Lissabonis, Berliinis, Prahas, Riias, Dublinis, New Yorgis ja St. Petersburgis Floridas. Kiiresti kasvavas ettevõttes töötab üle 900 inimese.