„Kohustusliku ülevõtmispakkumise esitamine on Energbanki omandamise viimane samm. Lisaks juhtide valimisele valmistume panga integreerimiseks Iute gruppi. Võtame kasutusele meie fintech-lahendused ja kliendikeskse teeninduskultuuri ning meist saab kiire ja mugav fintech pank, mis kasvab kiiresti,“ ütles IuteCrediti grupi juht Tarmo Sild.

Praegu omab IuteCredit 83,6154% Energbanki aktsiatest ja saab panga tegevust täielikult kontrollida pärast seda, kui on valitud panga uued juhtorganite liikmed ning Moldova keskpank on kandidaadid heaks kiitnud.

25. märtsil 2022 registreeris Moldova riiklik finantsturgude komisjon kohustusliku ülevõtmispakkumise 327 692 aktsiale ehk 16,38% Energbanki aktsiast hinnaga 213,04 Moldova leid aktsia kohta. Ülevõtmispakkumise vastuvõtmiseks on aega 14 päeva alates pakkumise väljakuulutamisest.

2008. aastal asutatud IuteCredit on Eesti fintech ettevõte. Kontsern pakub järelmakse ja välkarveldusi 100% omanduses olevate tütarettevõtete kaudu. IuteCredit teenindab kliente Moldovas, Albaanias, Põhja-Makedoonias, Bulgaarias ning Bosnias ja Hertsegoviinas ning grupi konsolideeritud bilanss on üle 300 miljoni euro.

Iutecrediti võlakirjad on noteeritud Tallinna börsil.