Peltzi süüdistati siseinfo põhjal tehingut tegemises omakasu eesmärgil. Teda ootab kuni 25-aastane vanglakaristus, tema ebaseaduslikult teenitud tulu konfiskeerimine ja maksuametile üle 1 miljoni dollari suuruse hüvitise maksmine.

"Peltz tunnistas oma tänase ülestunnistusega, et ta kauples olulise mitteavaliku teabega börsil omakasu eesmärgil ning et ta valetas oma sissetuleku kohta, vältimaks maksude maksmist," ütles Ameerika Ühendriikide prokurör Peace. "Amet võtab jõuliselt vastutusele kauplejad, kes püüavad süsteemi petta, kahjustada tavainvestoreid ja õõnestada meie finantsturgude terviklikkust."

2016. aasta veebruaris sai Jason Peltz Ferro Corporationi siseringi töötajalt info võimaliku ülevõtmispakkumise kohta. Seda teadmist kasutas ta selleks, et:

  • liigutada Ferro aktsiaid läbi kahe kaasosalise maaklerkontode;

  • jagas infot tuttavatele, et nemad samuti teeniksid tulu tehingu pealt;

  • anda vihje ajakirjanikule, kes kirjutas artikli, milles avalikustati uudis Ferro ülevõtmispakkumisest, mille tulemusel hakkas aktsia hind tõusma.

Prokurörid ei nimetanud ajakirjanikku ega meediaväljaannet, kuid Reuters ja teised meediakanalid on tuvastanud, et tegu on New Yorgi Bloombergi ajakirjaniku Ed Hammondi, kes sai Peltzilt vihje. Hammondit ei süüdistata üheski väärteos.