Tanel Rebase sõnul võib hetkel prognoosida, et pikalt kestnud kinnisvarahindade kasv aeglustub edasi. „See, kas kinnisvara müüdud saab või mitte, sõltub hetkel ennekõike ostjast, tema vajadustest ja võimekusest. Seega, kui leida õige ostja, võib kinnisvara müüki panna mistahes ajaperioodil,” selgitas Rebane, lisades, et korraliku objekti puhul toimub müük üldjuhul väga kiiresti.

Rebase sõnul tuleb arvestada, et kinnisvara müügiprotsessile kulub alati teatud ajaperiood, mille pikkus sõltub eelkõige konkreetsest objektist ja olukorrast kinnisvaraturul. „Kui korteri müügiks võib kuluda keskmiselt kuni kolm kuud, siis eramute puhul keskmiselt isegi kuni kuus kuud,” ütles ta.

Kui kinnisvara müümisega pole otseselt kiiret, soovitab Rebane alustada veidi kõrgema hinnaga, sest kunagi ei tea, millised on potentsiaalse ostja võimalused. „Kui müük kohe ei õnnestu, võib hinda järk-järgult alandada ning küll siis leiab ka sobiva ostja,” lisas ta.

Põhjuseid, miks mõned kinnisvaraobjektid siiski ka pikemaks ajaks seisma jäävad, on mitmeid. „Sageli selgub kõiki aspekte arvesse võttes, et hind on liiga kõrge, olgu selleks siis asukoha, planeeringuga, seisukorra või mõne muu teguriga seonduv asjaolu,” loetles Rebane põhjuseid ning lisas, et kindlasti mõjutab turu aktiivsust veidi ka notarite kättesaadavus. „See aga ei tähenda, et mingil perioodil oleks kehvem kinnisvara osta või müüa,” lisas ta.

Rebase sõnul ei mõjuta aastaaeg enam eriti kinnisvaraturgu. „Tehinguid tehakse ka suvepuhkuste ajal, seega tehingute arv otseselt aastaajast ei sõltu,” märkis ta, lisades, et kui on plaan kinnisvara müüa, võib sellega alustada kohe ning suveks saab kinnisvara kindlasti müüdud.