Kaheksakorruseline büroohoone ehitatakse Tartu mnt. 84B kinnistule ning liidetakse Fahle Pargi linnaruumiga. Hoone puhul arvestatakse keskkonnasõbraliku ehituse kvaliteediga, mis ühtib kogu Fahle Pargi säästliku, rohelise ja jätkusuutliku kontseptsiooniga.

Kui mitmel pool Euroopas on keskkonnasäästliku ehitusstiili osana puitkonstruktsioonide kasutamine kõrghoonete puhul juba levinud, siis Eestis on Fahle Pargi uus hoone esimene selline. „Kuna pea pool kogu süsinikujalajäljest tuleb ehitusest, siis on selles sektoris võimalik palju ära teha. Seetõttu otsustasime uue hoone täiesti keskkonnasõbraliku teha ja loobuda süsihappegaasirikka tootmisprotsessiga teraskonstruktsioonide ja betooni kasutamisest,“ rääkis Fahle Pargi arendaja Fausto Capitali osanik Sven Mihailov.

„Hoone ristkihtpuidust konstruktsioonide ökoloogiline jalajärg on väga väike ning taastuva toorainena on puit suurepärane süsiniku ladestaja. Tema kõrge tulekindlus ja soojusisolatsioon tagab ka energiasäästlikkuse ja madalad küttekulud. Samuti on naturaalsest materjalist valminud hoone sisekliima palju tervislikum bürootöötajate jaoks,“ lisas Mihailov.

Ümbritseva linnaruumi ellu äratamine

Fausto Capital investeerib Tartu mnt. 84B välja ehitamisesse 13.4 miljonit eurot ja ehitusega alustatakse juba sellel aastal. Hoone maapealsed kaheksa korrust hakkavad suurte haljastatud terrasside kaudu astmeliselt alanema kuni neljanda korruseni, jättes õhulise üldmulje. Maja ette luuakse roheline linnaplats.

Suured terrassid ja roheline linnaväljak hakkavad avanema Tartu mnt poole ja pakkuma vaateid lennujaama poolt tulijaile. Tartu mnt. 84B hoones hakatakse kasutama päikeseenergiat ning koguma vihmavett. Ühtlasi luuakse majja ratta- ja tõuksiparklad koos duširuumiga ning kohad elektriautode laadimiseks. Autoparkla viiakse kahe korrusega maa alla.

Tartu mnt. 84B ehitus tähistab Tallinna ühe kiiremini areneva ärikvartali Fahle Pargi järgmisesse ehitusetappi jõudmist. Esimesed kaks etappi on valmis ja üürilepingutega kaetud. Kolmandas ja neljandas etapis ehitakse välja Tartu mnt. 84B ja rekonstrueeritakse A-klassi büroohooneks Fahle Pargi ajalooline katlamaja koos korstnaga, mille otsa tuleb vaateplatvorm.