Nimelt toimus täna Marimekko aktsiate tükeldamine: senised aktsionärid said iga aktsia kohta neli aktsiat juurde. Kui eile sulgus aktsia 73,2 euro juures, siis pärast 5:1 spliti oleks samaväärne hind 14,64 eurot. Täna turu avanedes alustas aktsia ka kauplemist selles hinnaklassis, kuid peagi kerkis aktsia 16,44 euroni ehk 12,3%. Pärastlõunaks on tõus mõnevõrra lahtunud, kaubeldes 15,2 euro juures, mis teeb siiski tõusuks pea 4%.

Soome majandusleht Kauppalehti toob välja, et omapäraseks teeb tõusu veel see, et täna on aktsia jaoks ex-dividendi päev ehk tänased aktsiate soetajad ei saa osa dividendist. Tavapäraselt langeb aktsia seetõttu sel päeval dividendisumma võrra. Marimekko maksab aktsionäridele välja 3,6 eurot aktsia kohta (aktsiate tükeldamiseelse arvestusega), sealjuures sellest 2 eurot on erakorraline dividend.

OP panga analüütikute hinnangul on aktsia liiga kallis, Marimekko hinnasihiks on värske väärtuse juures 12,4 eurot. Inderes on mõnevõrra optimistlikum ning hindab aktsia õiglaseks väärtuseks 15 eurot.

Soome rõivafirma asutati 1951. aastal Armi ja Viljo Ratia poolt ning on tuntud oma eristuvate mustrite poolest. Näiteks on 1964. aastast kasutusel Unikko nime kandev disain, mis kujutab värvilist mooni. Ettevõtte müügitulu kasvas eelmisel aastal 23% võrra, 152,2 miljoni euroni. Kasumit teenis firma 24,4 miljonit eurot.