Jersey kuninglik kohus määras varade arestimise määruse, teatas kohalik omavalitsus kolmapäevases avalduses. Samal ajal täitis politsei läbiotsimismääruse ruumides, mida kahtlustati Abramovitšiga seotud olevat. Jersey advokaatide osakond teatas, et ei saa praegu avaldust rohkem kommenteerida.

Euroopa Liit ja Ühendkuningriik määrasid Abramovitšile eelmisel kuul sanktsioonid osana ulatuslikest karistustest suurärimeeste vastu, keda arvatakse olevat Venemaa presidendi Vladimir Putini lähedased. Sanktsioonidest tulenevalt on Abramovitši varad külmutatud ning tema jalgpalliklubi Chelsea FC tulevikk ebakindel.

Jersey on iseseisev Briti kroonist sõltuv piirkond, mis asub Prantsusmaast 24 miili kaugusel ja mis loodab oma kaitses Suurbritanniale. Lisaks finantsteenuste ettevõtetele ja turistidele on saar pikka aega olnud rikaste magnet. Jerseys registreeritud Camberley International Investments Ltd on Ühendkuningriigi eelmise aasta taotluste kohaselt andnud Abramovitši valdusettevõttele Chelsea 1,4 miljardi dollari suuruse laenu.

Jaga
Kommentaarid