Alates 5. kuni 14. aprillini kestnud Robus Group AS aktsiate esmases avalikus pakkumises (IPO) osales 1483 investorit, kes märkisid 3,34-eurose aktsiahinnaga kokku 231 029 aktsiat 771 637 euro väärtuses. Pakkumise põhimaht 175 000 aktsiat märgiti seega ligi 1,3-kordselt üle. Robus kasutab õigust suurendada ülemärkimise korral pakutavate aktsiate arvu 225 000-ni, mis teeb IPO käigus kaasatava investeeringu kogumahuks 751 500 eurot.

Robus Athletics’i asutaja ja tegevjuht Mikk-Alvar Olle tänas investoreid usalduse eest. „Tegemist oli esimese IPOga Tallinna börsil pärast Venemaa rünnakut Ukrainale ning võrreldes varasemate aktsiapakkumistega on finantsturud selgelt uudses olukorras. Seetõttu oleme IPO tulemusega väga rahul ning loodan, et meie eeskuju julgustab nii investoreid kui uusi ettevõtteid finantsturgudel ka edaspidi aktiivselt kaasa lööma. Kaasatav investeering annab Robusele võimaluse viia ellu meie kasvustrateegia ning luua seeläbi eeldused aktsiate väärtuse kasvuks,“ ütles Mikk-Alvar Olle.

Robuse esimene kauplemispäev börsil on plaanide järgi neljapäeval, 21. aprillil 2022.

Kõikidele pakkumises osalenud investoritele jaotatakse vähemalt kuni 3290 aktsiat ja kõikidele üle 3290 aktsia märkinud investoritele jaotatakse ülejäänud aktsiad proportsionaalselt märgitud aktsiate arvule. Lisanduvad aktsiad moodustavad Robus Groupi aktsiakapitalist ligi 13 protsenti.

2020. aastal asutatud ja kaubamärgi Robus Athletics all tegutsev ettevõte alustas 2021. aastal treeningvarustuse tootmise ja müügiga. Tänavu veebruaris laiendas Robus tegevusvaldkonda, avades online-treeningplatvormi. Robus Athletics’i kuutasulisel digitaalsel platvormil aitavad Eesti tipptreenerid koduste videotreeningute abil saavutada jõusaaliga võrreldavaid tulemusi. Platvormiga saavad liituda spordisõbrad üle maailma ning Robusel treenijaid on juba täna 40 riigis. Robuse tehnoloogia arendus ja disainipatendiga kaitstud treeningvarustuse tootmine toimub Eestis.

Varem on Robus Athletics (Robus Group AS uue valdusühingu ja Robus Athletic OÜ tütarühinguna) edukalt kaasanud raha Kickstarteri platvormil ning kahes ingelinvesteeringute voorus. Viimase rahastusringi juhtinvestoriks oli Madis Müür ning Robuse nõukokku kuuluvad mainekad ettevõtjad Tarmo Hõbe, Rami Ryhänen ja Kristjan Novitski.