Bercmani juhataja Mart Suurkase sõnul oli ettevõtte jaoks esimeses kvartalis üks olulisemaid saavutusi 176 000 eurose eelarvega Põlva nutitee hanke võit. “Lisaks paigaldasime nutikad ülekäigurajad Tallinnas Tehnopoli ja Ülemiste linnakusse ning Haapsalusse ning võitsime hanke Narva-Jõesuusse nelja nutika ülekäiguraja paigaldamiseks.”

Ettevõtet saatis aasta alguses edu ka välisturgudel. “Alustasime pilootprojekte Leedus ja Šveitsis, kuhu saatsime esimesed tooted ning täiendav ülekäigurada jõudis Kreekasse, kuhu paigaldasime esimese ülekäiguraja 2021. aastal,” rääkis Suurkask.

“Esimeses kvartalis sõlmitud kokkulepete põhjal paigaldame nutikad ülekäigurajad teises kvartalis Sauele, Kuressaarde ja Narva-Jõesuusse ning anname kevadel üle täiendatud funktsionaalsusega lahenduse Viimsis, kus lisaks tavafunktsionaalsusega nutikatele ülekäiguradadele hakkab tööle valgusfoor koos nutika ülekäigurajaga,” lisas Suurkask.

Suurkase sõnul on ettevõtte üks fookuseid ka isejuhtivate sõidukite kiirema kasutuselevõtu toetamine. “Alustasime veebruaris koostööd Tartu ülikooli koordineeritud isejuhtiva sõiduki nõudetransporditeenuse pakkumise testimiseks, kus isejuhtiv auto suhtleb meie 5G-võrgus oleva nutika ülekäigurajaga.”

Bercmani gruppi kuuluv asjade interneti ja autonoomsete süsteemide arendaja Krakul jätkas aasta alguses koostööd pikaajaliste klientide ja kliendiprojektidega. “Näeme, et meie Eesti turu klientide ekspordimahud kasvavad – huvi nutikate lahenduste vastu on tõusev trend. Näiteks laienes uutele turgudele Krakuli arendatud nutiluku süsteemidega lukustus- ja turvatoodete ettevõte Valnes, rullmassaaži nutisalong Beautiful Me avas frantsiisi Austraalias ning elektrijalgrataste arendaja Ampler tõi turule uued Krakuli arendatud elektroonikaga e-ratta mudelid,” rääkis Krakuli tegevjuht ja Bercmani juhatuse liige Jaan Hendrik Murumets. Krakul eksportis esimeses kvartalis asjade interneti ja autonoomsete süsteemide lahendusi Soome, Läti, Singapuri, Šveitsi, Saksamaa ja USA turgudele.

Bercman on korrigeerinud 2022. käibeprognoosi ühelt miljonilt eurolt 2,4 miljonile eurole ning järgmise aasta müügiprognoosi 2,3 miljonilt eurolt 4 miljonile eurole.

Bercman on 2016. aastal asutatud süvatehnoloogia ettevõte, mille peamiseks tegevusalaks on liiklusohutust suurendavate toodete ja teenuste arendamine ja müümine. Bercmani missioon on elimineerida liiklussurmad ja visioon saada rahvusvaheliselt juhtivaks partneriks targa linna lahenduste turul. Lisaks soovime kaasa aidata isejuhtivate sõidukite levikule. Võttes arvesse tulevikuväljavaateid automaatsete ja autonoomsete sõidukite leviku osas, usub ettevõte, et valdkonna areng on paljulubav ning pakub häid võimalusi ettevõtte kiireks globaalseks laienemiseks. Bercmani gruppi kuulub asjade interneti ja autonoomsete süsteemide arendusettevõte Krakul OÜ.