Seni ühes Eesti juhtivas tehnoloogiaidus Skeleton Technologies tarneahela valdkonna asepresidendina töötanud Oliver Kotkas alustas tööd ringmajandusettevõtte Foxway operatsioonide üksuse direktorina. Enne Skeletoniga liitumist töötas Kotkas üle 10 aasta rahvusvahelises autoelektroonika ettevõttes Stoneridge. Stoneridge-is täitis Kotkas erinevaid toorainehaldusega seonduvaid vastutusrikkaid ametikohti, juhtis ettevõtte 250 töötajaga tootmisüksust Mehhikos ning oli lõpuks vastutav terve korporatsiooni materjalikulu eest selle 15 tegevusriigis.

Foxway tehasest käib aastas läbi 1,5 miljonit elektroonikaseadet, mis saadetakse pärast kordategemist taas müüki üle 50 riiki üle maailma. Möödunud aastal juba 131 miljoni euro suuruse käibe teinud Foxway annab tööd 560 inimesele üle Euroopa, kellest ligi 490 töötab Tartus ning ettevõtte jätkab agressiivset laienemist välisturgudel.

Oliver Kotkase sõnul motiveeris teda Foxwayga liituma eeskätt ettevõtte panus rohelisemasse tulevikku ning meeldiv töökeskkond. „Minu erialane taust on autotööstusest ja taastuvenergiast, kus protsesside pidev täiustamine ja parendamine mängivad keskset rolli. Foxway juhib mõnevõrra ebatraditsioonilist tootmist ning mind tõmbaski väljakutse rakendada oma seniseid kogemusi pisut teistsuguses tootmismudelis. Muutes protsesse veelgi sujuvamaks, olen kindel, et suudame ka tulevikus tagada Foxwayle kiire, aga ühtlasi jätkusuutliku kasvu,“ ütles Kotkas.

Foxway juhatuse esimehe Agnes Makki hinnangul õnnestus ettevõttel värvata turult absoluutne tippekspert. „Arvestades Foxway kiiret laienemist, kasvavat nõudlust ning järjest uusi turge, on Oliveri varasem kogemuste- ja praktikapagas meile oluline lisandväärtus. Usun, et Oliveri ambitsioon aitab Foxwayl jätkata senist kiiret kasvu läbi ettevõtte jaoks üliolulise operatsioonide üksuse uuendamise ja automatiseerimise,“ ütles Agnes Makk.

Foxway ostab kokku nutielektroonikat, taastab ja väärindab selle ning siis müüb uuele ringile kasutamiseks – nii aitab ettevõte oma ärimudeliga vähendada elektroonikaseadmete tarbimisest tekkivat ökoloogilist jalajälge. Foxway põhilisteks eksporditurgudeks on täna Prantsusmaa, Itaalia ja Skandinaaviamaad.