Välisvärbamise konsultatsiooniteenuse eesmärk on toetada vähese välisvärbamise kogemusega ettevõtteid, kelle värvatavad töötajad on kvoodivälised – IKT valdkonna ja iduettevõtete töötajad ning tippspetsialistid. Samuti on nimekirja lisandumas insenere palkavad ettevõtted.

„Oma kogemusest näeme, et nii tööstusettevõtted kui ka kõrgetasemelist innovatsiooni loovad iduettevõtted vajavad spetsiifiliste ja tugevate teadmistega spetsialiste, kuid ettevõtetel puudub välisvärbamise kogemus või on tiimid kohati nii väiksed, et värbamine võib jääda ettevõtte juhi õlgadele,“ räägib Work in Estonia juht Anneli Aab. „Meie eesmärk on olla selliste ettevõtete strateegiline partner kõikides välisvärbamisega seotud küsimustes.“

Konsultatsioonil antakse ülevaade välismaalt värbamise protsessist, pannakse paika hinnanguline eelarve ja ajakava ning tutvustatakse erinevaid võimalusi välisspetsialistide kohanemise toetamiseks. Lisaks vastatakse spetsiifilistele relokatsiooni puudutavatele küsimustele kui ka tutvustatakse üldiselt IT-sektoris töötamist ja trende.

„Loodame konsultatsiooniga suurendada ettevõtete teadlikkust välisvärbamise protsessist, et muuta kogu värbamise kulg nii ettevõtele kui ka spetsialistile sujuvamaks ja kiiremaks,” lisab Aab. Välisvärbamise teenuse lansseerimine on üks osa ka välistalentide kaasamise tegevuskavast aastateks 2022-2025. Välistalentide Eestisse meelitamise ja värbamisega soovitakse leevendada tippspetsialistide puudujääki info- ja kommunikatsioonitehnoloogia ning loodus- ja täppisteaduste valdkonnas.