LHV investeeringu näol on tegemist sammuga kahe ettevõtte vahelise partnerluse tugevdamiseks ja ühiste huvide veelgi suuremaks kasvatamiseks. 2021. aasta oktoobris sõlmisid LHV ja Tuum partnerluse, mille raames sai Tuum ligipääsu LHV teenustele, nagu võimaluse pakkuda klientidele ligipääsu reaalajas naela- ja euromaksetele, virtuaalsetele IBAN-idele, valuutakontodele ja valuutavahetustehingutele. 2022. aasta märtsis valis LHV Tuuma platvormi oma Ühendkuningriiki rajatava uue panga põhisüsteemiks.

"LHV jaoks on tegemist investeeringuga, mis aitab meil ühendada oma huvisid strateegiliselt olulise partneriga ja veelgi tugevdada oma positsiooni finantstehnoloogia ettevõtete hulgas. Koos Tuumaga saame anda finantstehnoloogia iduettevõtetele ja teiste valdkondade ettevõtetele võimaluse lihtsamalt ja kiiremini turule tulla uute paindlike finantstoodetega," kommenteeris LHV Groupi juhataja Madis Toomsalu.

Tuum on kiiresti kasvav iduettevõte, mis pakub finantsettevõtetele enda arendatud pangandusplatvormi. Klientidel on võimalik erinevatest pilvepõhistest moodulitest kokku panna just oma vajadustele sobiv baassüsteem. Tuuma klientideks on pangad ja teised fintech-ettevõtted, lisaks LHV UK Limitedile ka näiteks Nets, Multitude Group jt. Alles jaanuaris kaasas Tuum A-ringi rahastusvoorus investoritelt kokku 15 miljonit eurot.