Dividendi kogusumma kerkib sellega varasema 1,52 miljoni euro pealt 2,42 miljoni euroni ning 290 000 eurot võtakse eelmiste perioodide jaotamata kasumi arvelt. Täiendava eelnõu esitas Ekspress Grupi suuromanik Hans Luik ja temale kuuluv ettevõte OÜ HHL Rühm. Otsuse peab veel heaks kiitma aktsionäride üldkoosolek.

Õigus dividendidele on 16. mai 2022. aasta arveldussüsteemi tööpäeva lõpu seisuga Ekspress Grupi aktsiaraamatusse kantud aktsionäridel. Väärtpaberitega seotud õiguste muutumise päev (ex-date) on 13. mai 2022. aastal, sellest kuupäevast alates ei ole aktsiad omandanud isik õigustatud dividende saama. Dividendid makstakse aktsionäridele välja 20. mail 2022. aastal aktsionäri väärtpaberikontoga seotud arvelduskontole. Millal ja kui palju maksavad teised Tallinna börsiettevõtted dividendi, loe siit.

Olulise muudatusena vähendati ka tagasiostetavate aktsiate eest makstavat kogusummat maksimaalselt kahelt miljonilt eurolt kuni ühele miljonile eurole.

Aktsiate tagasiostmise eesmärk on ettevõtte sõnul kasutada atraktiivseid turutingimusi aktsionäridele väärtuse loomiseks, ostes oma aktsiaid tagasi ning kasutades neid seejärel aktsiakapitali vähendamiseks või muudel eesmärkidel nagu näiteks aktsiate müük või kasutamine optsiooniprogrammi tarbeks.

Ekspress Grupi aktsionäride üldkoosolek toimub 2. mail.