Twitter paljastas koos hiljutiste kvartalitulemustega vea, mille tõttu loeti alates 2019. aastast igapäevaste maksvate kasutajate hulka valesti. Viimase aasta jooksul avaldatud numbritest erineb õige näitaja 1,4 kuni 1,9 miljoni võrra, mis teeb koguhulgast alla 1%, märkis ettevõtte. Tagantjärele parandusi ettevõte ei pakkunud.

Viga avaldati mõned päevad peale seda, kui Twitteri nõukogu nõustus Elon Muski üleostupakkumisega. Tehingu tõttu oli esimese kvartali tulemustega kaasas vähe kommentaare ning järgnevaks aastaks prognoose ei antud. Ühtlasi jäetakse vahele tavapärane konverentsikõne analüütikutega.

Igapäevaste maksvate kasutajate (mDAU) näol on tegu Twitteri enda poolt välja arvutatud unikaalse näitajaga, mis viimases kvartalis näitas kasutajate hulka 229 miljoni peal.

2019. a märtsis väljastas Twitter uuenduse, mis lubas kasutajatel ühendada eraldiseisvad kontod ning nende vahel mugavalt vahetada. Sel ajal tehti ka viga ning kõik põhikonto poolt tehtud muudatused läksid kirja ka kõrvalkontode alt.

Tegu ei ole esimese korraga. 2017. aastal avastas ettevõte, et kasutajate hulka on samuti ligi kolm aastat valesti arvutatud, kirjutab Financial Times.