Activision Blizzardi aktsia liikus kõrgemale täna pärast seda, kui Warren Buffett ütles investoritele, et Berkshire Hathaway on suurendanud ettevõttes osaluse 9,5%-ni vahetult enne selle planeeritud 69 miljardi dollari suurust ülevõtmist Microsofti poolt.

Buffetti suurendatud osaluse väärtus on nüüd umbes 5,6 miljardit dollarit. Samas pole ülevõtmine veel kindel, kuna justiitsministeerium uurib süüdistusi siseringitehingute kohta Activisioni aktsiatega. Eelmisel kuul esitati ettevõttele kohtukutse kuna kolm erinevat investorit Barry Diller, David Geffen ja Alexander von Furstenberg, ostsid optsioonid vahetult enne seda, kui jaanuaris teatati Microsofti 69 miljardi dollari suurusest ülevõtmisest.

Mõned investorid kardavad, et Microsofti 95 dollarit aktsia kohta maksvat tehingut ei viida lõpule. Lisaks ülevõtmisega seotud murele ei toonud ka esimese kvartali tulemused investoritele rõõmu., Aktiivsete kasutajate arv langes 14,5% 372 miljonini kuus, langetades mängude müügitulu 24,6% võrra 1,01 miljardi dollarini.